langs de Trappisten Abdijen van Wallonië

langs de Trappisten Abdijen van Wallonië

Vindt plaats op tot en met

Helaas is door de situatie rond het Corona virus en de aanbevelingen van de NKBV, NOC/NSF en RIVM besloten om deze meerdaagse wandeling geen doorgang te laten vinden.

Door de heuvels van Wallonië slingert zich een hoefijzervormig pad van 290 km. Over velden en door bossen: het verbindt een drietal trappisten abdijen met elkaar. De route begint aan de Franse grens in Chimay, gaat noordelijk naar  Rochefort en eindigt in Orval, weer aan de Franse grens. De route is nieuw:  uiteraard wordt er gebruik gemaakt van bestaande paden, maar de markering en beschrijving is pas in 2019 gereed gekomen. Wij lopen van deze route het zuid westelijk deel.

We reizen per trein naar Rochefort. Daar blijven we twee nachten: de eerste wandeldag  brengen we een bezoek aan de trappisten abdij die op een afstand van 4 km van het stadje ligt en bekijken we Rochefort. Daarna gaan we in dagtrajecten van ca. 20 km naar het eindpunt van de route. Hoogteverschillen per dag gemiddeld 300m. Na 7 dagen is er in Teignes een rustdag. (In dit plaatsje zijn vijf musea.)  Het is een erg leeg gebied en er is heel weinig accommodatie beschikbaar. Ook al omdat het een nieuwe route is. Dikwijls in een plaats maar één adres. Daarom kan er slechts met een kleine groep worden gelopen en is vroegtijdige aanmelding noodzakelijk.

Overnachting in gites of B&B's.

Maximum aantal deelnemers: zes.

Aanmelding bij de tochtleiding: Gerard Kroese, groese@kpnplanet.nl of 0511-473050.